Meginemetoden®

Megine är ett fornnordiskt ord för livskraft

För att leva och må väl behöver vi fylla oss med mer kraft än vi förbrukar. Livskraft och energi får vi genom näringsrik kost, vila, positiva tankar, kärleksfulla relationer och genom att fylla oss med liv i varje andetag.


Meginemetoden®

L_megine
Meginemetoden är framtagen av Ann Jönsson, grundare av Naturmedicinska akademin. Meginemetoden har en helhetssyn på vår hälsa och fyller vårt livsviktiga behov av kraft, näring och energi.

En längre tids ohälsa beror oftast på flera saker. Med hjälp av Meginemetoden kan du finna din egen inre kraft och väg till läkning och helande.

Hälsopussel

I Meginemetodens hälsosamtal lägger vi ditt personliga hälsopussel. Vi titta på fyra av livets stora pusselbitar. Vi samtalar om din fysiska hälsa, dina känslor, dina tankar och din syn på andlighet. Här kan man finna delar som behöver förändras, stärkas eller balanseras.

Fysiskt

Vår kropp ska hålla länge, så det är viktigt att prioritera sin fysiska hälsa. Vi behöver fysisk aktivitet, vila, sömn samt god och näringsrik föda. Våra tarmar och utrensningsorgan måste fungera för att vi ska må bra.

Känslor

Känslor påverkar vår kropp, våra organ och andra fysiologiska funktioner. Alla känslor är naturliga och det är viktigt att våra känslor får uttryckas och inte tryckas undan.

Tankar

Tankens kraft är skapande – så som du tänker blir det! Kloka och bra tankar ger energi och kraft. Genom våra tankar kan vi hitta vår inre kraft och öka vår potential för bättre hälsa.

Andligt

I varje andetag fyller vi oss med liv. Rätt andning, meditation och andra övningar ger mer livskraft, ökat välbefinnande och inspiration. Genom att fundera över livets existentiella frågor, kan vi skapa en andlig dimension i vårt liv.

Naturliga vägar till hälsa och livskraft

När hälsopusslet är lagt, finns det i Meginemetoden ett urval av traditionella naturmedicinska metoder till hjälp och stöd. Det handlar till exempel om örtmedicin, akupressur, massage och zonterapi. Detta kombineras med modern hälso- och friskvård såsom kostrådgivning, stressreducering och mindfullness. Meginemassagen är en akupressurmassage där kroppens muskler och energi stimuleras. Den frigör hormoner som gör dig lugn och avslappnad. Massage och zonterapi kan också sätta igång kroppens egen självläkande förmåga. Örter kan stärka, balansera, rensa ut och på olika sätt stödja kroppen. Örterna kan också lugna ett stressat sinne och motverka sömnbesvär. Meditation och andningsövningar skapar lugn och stillhet i tanke men också energi och cirkulation.

Runvandring®

Runvandring® är en rörelsemeditation och en del av Meginemetoden®. Den har en naturmedicinsk grund och kan liknas vid en ”nordisk Qigong” som bygger på runornas symbolik och kraft. Runvandring® är en egenvårdsmodell och ett sätt att samla kraft och starta självläkande processer. Runvandringskurser genomförs med speciellt utbildade instruktörer i samarbete med Megineterapeuter.


Läs mer: www.naturhalsan.se